Historie

Het begin :

Op 20 mei 2003 werd Joggingclub Oetingen opgericht door 7 mensen met een hart voor het lopen: Jan Depester, Frans Beyl, Sylvain Sollier, Eddy Vierendeels, AndrĂ© Michiels, Fred Boucqiaux en Rudy Elinckx. Intussen is de club uitgegroeid tot een  vereniging met meer dan 100 leden. Op maandagavond, donderdagavond en zaterdagochtend verzamelen de leden om samen te joggen. Sinds 2011 telt de club ook een groep stappers die op maandag en donderdag telkens samen een uur stappen.

Doel van onze vereniging is samen bewegen :

De joggingclub stelt zich tot doel op een laagdrempelige manier sportieve activiteiten aan te bieden aan de bewoners van Oetingen en omgeving. Dit betekent in de eerste plaats vaste afspraken om driemaal per week samen te joggen of te stappen. Daarnaast neemt een aantal leden ook regelmatig deel aan  joggings in het hele Pajottenland (en zelfs ver daarbuiten).  Zo is er een loopcriterium opgesteld van 12 wedstrijden waar de club in groep gaat lopen. Elk voorjaar organiseert de club ook een begeleide Start to Run  met als einddoel 5 km joggen in 10 weken. Bedoeling is op regelmatige basis nieuwe mensen te enthousiasmeren voor de loopsport.

In mei trekken bv een aantal leden na een gezamenlijke voorbereiding telkens in groep naar Brussel om de 20 km te lopen.  Tot de vaste jaarlijkse afspraken behoort verder de Bedevaartjogging naar Halle, waarbij deelnemers samen stappend of lopend langs veldwegen de Mariastad bereiken.

Behalve de vaste jogafspraken staan ook andere activiteiten op het programma van de club.  Al deze activiteiten kan je terugvinden op de desbetreffende pagina.